Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΥΘΥΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο δρομος που θα κανουμε ειναι δρομος  μεταστοιχειωσης, δρομος μεταμορφωσης του ανθρωπου σε θεοτητα. Η ολοκληρωτικη  παραδοση του εαυτου  σου ειναι προυποθεση  σε αυτο το δρομο. Για να αναψουμε μια μεγαλη αλχημικη φωτια, χρειαζεται  να συγκεντρωσουμε πολυ καυσιμη υλη. Πρεπει  να διανοιξουμε το υπεδαφος της  υπαρξης , οπου λιμναζουν  οι ζωτικες  ενεργειες  και μετατρεπεται η σκοτεινη πλευρα της εμπειριας σε << ευφλεκτη>>, ρευστη ουσια.
Ετοιμασου για επωδυνες καταδυσεις σε περιοχες της  συνειδησης αγνωστες, ξεχασμενες απο το φωτισμο της επιγνωσης και καλα κρυμμενες. Μερη του εαυτου σου, που κρατησες κρυφα απο ολους, οχι ομως και απο τον παντογνωστη οφθαλμο  μεσα σου.Ετοιμασου να αγγιξεις αυτα που σε πληγωνουν, αυτα που εχεις απωθησει βαθεια, τρομαζοντας και εσυ ο ιδιος απο την συντριπτικη  επιδραση που ειχαν πανω σου. Ετοιμασου για τη μυστικη παλη της ψυχης με το σκιωδη πολο του εαυτου σου, για να κατανοησεις με ποιο τροπο αυτος ορθωνει εμποδια, μεσα σου και γυρω σου.Οσο προχωρας, η αντισταση  θα μεγαλωνει. Καθε βημα  σου θα  δοκιμαζεται στη φωτια  και μονο η ισχυρη θεληση, η αγαπη, και η γνωση θα διασφαλιζουν τη συνεχεια της πορειας σου.
Ετοιμασου να δεις στη μεγαλη  βιωματικη οθονη, την ταινια που σκηνοθετησες  απο την αρχη, μεσα στην οποια θα αντιληφθεις, πως βημα -βημα  εγινες ο δημιουργος  του εαυτου σου. Μεσα απο τους ρολους που επαιξες, εμβαθυνες στο μεγαλο  μυστηριο του συνειδητου πεδιου, που τοσο ελκυστικο υπηρξε για σενα, ωστε να εισχωρησεις  σε αυτο με κινδυνο να ξεχασεις ποιος πραγματικα ησουν. Μεσα  απο αυτους τους ρολους  γνωρισες την ενστικτωδη ζωη, το φοβο, τον ανταγωνισμο, την αναγκη.Ειναι αυτοι  οι παιγμενοι ρολοι στο αρχαιο θεατρο της ζωης, που στιγμες στιγμες ερχονται στην επιφανεια, ως πλευρες του χαρακτηρα σου, ξαφνιαζοντας σε  με την αναδυση συμπεριφορων και κινητρων που σου ειναι τοσο ξενοι οσο και οικειοι.
Ετσι παγιδευεσαι σε αισθηματα  ενοχης  και αποθαρρυνσης, πιστευοντας πως δεν θα μπορεσεις να εκφρασεις πληρως  το ιδανικο σου της χριστικης  προσωπικοτητας . Μαθε πως η προσωπικοτητα ειναι  μια συνθεση χαρακτηριστικων, που εχουν  λαβει πια μια  μορφη συνειδητοτητας.
Εχει τροφοδοτηθει  με νοητικη και συγκινησιακη ενεργεια  και λειτουργει σαν μια οντοτητα.

Η  δυναμη της προσωπικοτητας  ειναι μια ψευδης δυναμη. Το  φως της προσωπικοτητας ειναι ενα αντανακλωμενο  φως. Οπως  η σεληνη αντανακλα το φως του ηλιου. Η  προσωπικοτητα δεν εχει αληθινη  υποσταση, αφου δεν δημιουργηθηκε απο το Δημιουργο  της ζωης, οπως η ψυχη. Η προσωπικοτητα παιρνει τα σκηπτρα, οταν ο πραγματικος ανθρωπος μεσα σου δεν βρισκεται σε εγρηγορση. Αφυπνιζοντας   τον  εσωτερικο ανθρωπο, την ψυχη, αποδυναμωνεις την ισχυ  της προσωπικοτητας..
Μην πτοεισαι με το θεατρο της προσωπικοτητας. Η μεταστροφη   αρχιζει απο το πνευμα  και εμποτιζει τους κατωτερους  φορεις, οπως η βροχη το χωμα.  Η προσωπικοτητα  θα  πεσει σαν κελυφος, καθως  απο εντος σου θα αναδυεται ο νεος,  αιωνιος  Εαυτος σου.
Η  προσωπικοτητα  κατανοει τον εαυτο της, μεσα απο τους ρολους  με τους οποιους  εξοικειωθηκε  στο παρελθον. Γιατι  ακριβως  προσωπικοτητα σημαινει  ρολος:  Προσωπειο της ψυχης που φορεθηκε, εξυπηρετωντας τις σκοπιμοτητες  της εξελισσομενης  υπαρξης μεσα στο χρονο.
Η  ιδια η διανοια   που αναπτυχθηκε, μεσω των ρολων της προσωπικοτητας  σου, αποκαλυπτει  τωρα τα εμποδια που τιθενται στην αποφαση σου να κινηθεις προς μια ανωτερη  αντιληψη του εαυτου  σου. Χρειαστηκε  η επωδυνη πλευρα  της εμπειριας, για να αντιληφθεις  τους περιορισμους  της προσωπικοτητας   και τον τροπο  που αυτη λειτουργει, ως τροχοπεδη στην αποφαση σου να ακολουθησεις   ενα  ανωτερο ιδανικο. Αυτα, ωστοσο, που τωρα αναγνωριζεις σαν προβληματα  της προσωπικοτητας σου, ειναι ο δικος σου δρομος. Προσφερει τα ιχνη της επιστροφης. Γιατι  η επιστροφη χαρασσεται πανω στα  σφαλματα του παρελθοντος,τις επιλογες που εκανε ενας λιγοτερο αναπτυγμενος  σε  επιγνωση εαυτος. Το  καθε βημα   της επιστροφης ειναι μια νεα ενεργεια, που γεννιεται  απο την μετουσιωση της παλιας. Σε  καθε  σπιθαμη του δρομου συναντας τον εαυτο σου.
Το σημειο του δρομου που βρισκεσαι αυτη τη στιγμη, ειναι το καλυτερο δυνατον  ορμητηριο της πνευματικης  σου ανυψωσης. Γιατι καθε δυναμη ειναι δυαδικη. Αυτο που σε ωθει  προς τα κατω, μπορει να σε ανυψωσει με την ιδια  ισχυ προς τα πανω. Γινε παρατηρητης του δρομου σου  με το φως της επιγνωσης.Δεν μπορεις να αποφυγεις  το δρομο σου, μπορεις μονο να τον ολοκληρωσεις με επιγνωση, γιατι ο δρομος ειναι  φτιαγμενος απο την ουσια της μνημης. Οσο αρνεισαι  να τον βαδισεις, καθυστερεις. Η μονη πραγματικη  αμαρτια ειναι  το να μην εχεις επιγνωση  του ποιος εισαι.
Το καλο και το κακο δεν υπαρχουν στην ενιαια πραγματικοτητα απο την οποια προερχεσαι. Οσο η ιδεα του καλου και του κακου υπαρχει μεσα σου, παγιδευεσαι  αναμεσα στον μαγνητισμο των πολων. Το ενα ενεργοποιει  την παρουσια του αλλου. Και ποτε το ενα δεν εκδηλωνεται, χωρις να κρυβει μεσα του το σπορο  του αλλου. Η αληθεια  σου αρχιζει στο τελος  αυτων των μεγεθων, κατω απο τα οποια συντριβεσαι.Αν ακολουθησεις αυτο το δρομο, θα δεις απο πλατυς και ευρυχωρος να γινεται στενος και ανηφορικος. Δεν θα εχεις συνοδοιπορους σε αυτον, γιατι το μαθημα της ατομικης ψυχης ειναι μια περιοχη επιγνωσης στην οποια   δεν μπορουν να ακολουθησουν  οι αλλοι, ακομα κι αν υποκινουνται απο τις καλυτερες προθεσεις. Οταν βρεθεις  σε αυτο το στενο και μοναχικο δρομο να χαιρεσαι, αφου ειναι ο δρομος της εξιλεωσης, της καθαρσης  και της ελευθεριας.Στο δρομο της  μεταστοιχειωσης, η ποιοτητα  των  κραδασμων σου θα ειναι η ταυτοτητα  σου. Με αυτη θα περνας, οχι απο τα γιηνα συνορα, αλλα  αναμεσα στις πυλες του αορατου. Οσο περισσοτερο λεπτοφυης γινεται η συχνοτητα σου, τοσο περισσοτερο θα συντονιζεσαι  με τις ανωτερες διαστασεις..
Χωρις να θλιβεσαι, αφησε .την αλλαγη να εναρμονισει τον εσωτερικο με τον εξωτερικο σου κοσμο. Αφησε να απομακρυνονται  απο κοντα σου αυτοι  με τους οποιους δεν συντονιζεσαι πλεον.
Επιτρεψε  τους να παρουν το δικο τους δρομο, με το δικο τους ρυθμο και με το δικο τους εσωτερικο οδηγο και αποχαιρετησε τους με την αγαπη,  η οποια ταιριαζει  αναμεσα σε φιλους που θα ξανασυναντηθουν  καποτε στο τερμα του δρομου.
Εκει που θα νομιζεις πως εισαι μονος, απειροι ουρανιοι φιλοι και ανωτερα οντα  θα συμπορευονται  στο πλευρο σου. Τη  βεβαιοτητα της συντροφια τους θα την εισπραττεις  ως εσωτερικη πληροτητα και χαρα, ανεξαρτητα απο τις συνθηκες που θα επικρατουν . Εμπιστευσου τη διαισθηση σου και μαθε, συμφωνα με την καθοδηγηση της, να  ανταποκρινεσαι στην επικοινωνια με το αορατο. Οταν, για μια μονο στιγμη, γευθεις τη συντροφια του Πνευματος και τους απειρους τροπους με τους οποιους υποδηλωνει την παρουσια  και την αγαπη του, ποτε μα ποτε πια δεν θα νιωσεις μοναξια...

Φρεντα  Μαραντου
Το   Μυστικο  Ποταμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου