Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣΕιναι   η  αγαπη   που ειναι   πολυτιμη, η αγαπη  ειναι  το  σπουδαιοτερο,  αλλα  για να τη δυναμωσετε, να την προστατευετε, να την κανετε  να διαρκει, πρεπει  να ελλατωσετε  τις   φυσικες  εκδηλωσεις.
Μονο, πρεπει  επισεις να ξερετε  οτι ειναι πολυ  επικινδυνο να αρνηθειτε   μια χαρα χωρις  να την  αντικαταστησετε με μιαν  αλλη   χαρα, γιατι αυτο  αντανακλα οδυνηρα πανω   στο νευρικο  συστημα.
Για να  μην υποστειτε, στη συνεχεια, αρνητικες αντιδρασεις,  πρεπει παντοτε   να ατικαθιστατε τη μιαν απολαυση με μιαν   αλλη απολαυση, πιο  πνευματικη.
Στην  εσωτερικη  επιστημη,   λενε   οτι η απαρνηση  δεν ειναι μια στερηση,  αλλα μια αντικατασταση,  μια  μετατοπιση  σε εναν  αλλο  κοσμο. Ειναι  η ιδια δραστηριοτητα  που εξακολουθει  αλλα  με υλικα πιο αγνα, πιο φωτεινα.  Οταν  λεμε  οτι  πρεπει να στερηθειτε, να  απαρνηθειτε , να κανετε θυσιες, ειναι  ενας τροπος  του λεγειν. Στην  πραγματικοτητα,  δεν πρεπει  να στερειστε,  δεν πρεπει  να απαρνιεστε, αλλα μονο να μετατοπιζετε,  δηλαδη να κανετε πανω αυτο που κανετε κατω, αντι να πινετε νερο απο ενα βουρκο, που ειναι γεματο  μικροβια,  πρεπει να πινετε νερο απο μια καθαρη πηγη, κρυσταλλινη. Το  να μην  πιειτε ειναι ο  θανατος.  Ενας  πραγματικος  δασκαλος  δεν στερειτε απο τιποτα, τρωει, πινει,   αναπνεει, αγαπα, αλλα σε περιοχες, σε καταστασεις  της συνειδησης  που ειναι  αγνωστες  για το συνηθισμενο  ανθρωπο.
Η  μεθοδος  που  γενικα οι ανθρωποι  παραδεχονται για να απαλλαγουν  απο την  επιθυμια να καπνιζουν, να πινουν  η να πηγαινουν  με τις  γυναικες( να  καταργουν την συνηθεια   χωρις να την αντικαθιστουν  με τιποτα) ειναι  παρα πολυ  επικινδυνη, τους  κανει να χανουν   την ψυχικη τους γαληνη  και τους βυθιζει στο κενο. Χρειαζεται   μια αντισταθμιση, πρεπει  να αντικαταστησετε    μια κατωτερη επιθυμια με μια ανωτερη.  Γιαυτο   να σκεφτεστε  καλα καθε φορα που θελετε να απαρνηθειτε  μιαν  αναγκη  που ειναι  πολυ δυνατη  μεσα σας, γιατι  αυτη η αποφαση ειναι πολυ σοβαρη.  Πρεπει   να  αντικαθιστατε  αυτη την αναγκη. Ετσι, για να ειναι  ικανοποιημενη, εξακολουθειτε να τρωτε, να  πινετε,  να αγαπατε  η να ζειτε,  αλλα σε βαθμο  που δεν σας εκθετει  πια στους ιδιους κινδυνους.  Αν  δεν αντικαταστησετε τις  αναγκες  σας, θα υποκυψετε.
Αν  ενας  Μυστης  δεν εβρισκε   τη χαρα, την απολαυση   πολυ πιο ψηλα, μεσα  στους  διαλογισμους του, στις  θεωρησεις του,  στον τροπο που ζει, στην αγαπη του για τους ανθρωπους, δεν θα μπορουσε ποτε να νικησει,  γιατι οι Μυστες  ειναι κατασκευασμενοι σαν ολο  τον κοσμο. Χαρη, ομως,  στην τρομερη τους αγαπη για ενα  υψηλο ιδανικο, κατορθωνουν και εξιδανικευουν τις  ενεργειες τους.
Μην αγωνιζεστε ποτε  εναντια στο σεξουαλικο  ενστικτο μονο  με την θεληση σας. Για να νικησετε  πρεπει να καλεσετε  ουρανιες  δυναμεις, δηλαδη ενα υψηλο ιδανικο, μια τρομερη αγαπη για την τελειοτητα,  για την αγνοτητα, για την ομορφια.
Αν  δεν εχετε  αυτο  το υψηλο ιδανικο,  αν δεν αγαπατε  την θεια ζωη, την τελεια ζωη,  μην αγωνιζεστε  εναντια  στη  σεξουαλικη δυναμη,  θα συντριβειτε.. Η  αποφυγη  δεν ειναι μια λυση  στο προβλημα της σεξουαλικοτητας, γιατι η αποφυγη  δεν ειναι τιποτε αλλο παρα η αρνηση να δωσετε  στη σεξουαλικη δυναμη   την κανονικη  της διεξοδο, χωρις  να εχετε  στο κεφαλι  μια ιδεα, ενα ιδανικο που να κανει μια εργασια στα ανωτερα  επιπεδα για  να  εξιδανικευσει αυτη  τη δυναμη...............

Ομρααμ  Μικαελ    Αιβανχωβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου