Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ




 Η  πνευματικη  προοδος  απαιτει  να δινουμε  εμφαση σε οτι ειναι σημαντικο και να παραβλεπουμε ολα τα υπολοιπα  σαν ασημαντες επιδιωξεις  αναξιες της προσοχης μας. Εππλεον, το να θεωρηθεις  ανοητος  και απλοικος  για πραγματα  που δεν σε αφορουν  ειναι στην πραγματικοτητα καλο.
Μην ασχολεισαι  με τις εντυπωσεις των αλλων για σενα. Ειναι θαμπωμενοι  και τους εξαπατουν   οι εξωτερικες εμφανισεις των πραγματων. Μεινε  προσκολλημενος στο σκοπο σου. Αυτο και μονο θα δυναμωσει την θεληση σου  και θα δωσει συνοχη στη ζωη σου.
Αποφευγε  να προσπαθεις   να κερδισεις την επιδικιμασια  και το θαυμασμο των αλλων. Ακολουθεις  καποιον ανωτερο σκοπο.Μην επιθυμεις  να σε θεωρουν οι αλλοι κοσμοπολιτη, μοναδικο, η σοφο.
Στην πραγματικοτητα, αν φαινεσαι μοναδικος  στους αλλους, να εισαι επιφυλακτικος. Να εισαι  παντα σε επιφυλακη εναντια σε μια ψευτικη  αισθηση αυτο-σπουδαιοτητας.
Το να διατηρεις  τη θεληση  σε αρμονια  με την αληθεια  και το να ασχολεισαι  με αυτο που ειναι περα απο τον ελεγχο σου ειναι πραγματα που αποκλειει το ενα το αλλο. Ενω εισαι απορροφημενος με το ενα θα παραμελεις   το αλλο.


Η   τεχνη   του  Ζην
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ



Η  αυτοπεποιθηση του πολεμιστη δεν εχει σχεση με την αυτοπεποιθηση  του μεσου ανθρωπου. Ο μεσος  ανθρωπος αναζητα την σιγουρια στα ματια  τριτων  και αυτο το ονομαζει  αυτοπεποιθηση. Ο πολεμιστης  αναζητα  την τελειοτητα  στα δικα του  ματια   και αυτο το ονμαζει ταπεινοτητα.  Ο   μεσος  ανθρωπος  ειναι  αγκιστρωμενος  στους  συνανθρωπους του, ενω ο   πολεμιστης  ειναι αγκιστρωμενος μονο  στο απειρο.
Υπαρχουν  παρα  πολλα πραγματα  τα οποια  μπορει να κανει ενας πολεμιστης σε καποια  συγκεκριμενη στιγμη και τα οποια πριν απο χρονια δε μπορουσε να κανει. Κι αυτο  δε συμβαινει γιατι αλλαξε   η φυση αυτων καθαυτων των πραγματων  αυτο που αλλαξε ειναι η αποψη του  για τον εαυτο του.
Ο  μοναδικος  τροπος  δρασης που ειναι δυνατο  να ακολουθησει  ενας πολεμιστης  ειναι να ενεργει  με συνεπεια και χωρις  επιφυλαξεις. Ξερει  αρκετα  για το  μονοπατι του  πολεμιστη   ωστε να δρασει συμφωνα με αυτο, αλλα  οι παλιες του συνηθειες  μπορει να σταθουν εμποδιο  στο  δρομο του.   Αν ενας   πολεμιστης προκειται να επιτυχει σε κατι. η επιτυχια  πρεπει  να ερθει γαληνια, μετα απο μεγαλη προσπαθεια, αλλα χωρις αγχη η ιδεοληψια.
Ο  εσωτερικος  διαλογος  ειναι αυτο που  κραταει  τους  ανθρωπους  στον  κοσμο της  καθημερινοτητας. Ο κοσμος ειναι ετσι η ειναι αλλιως, μονο  και  μονο επειδη συζηταμε με τους εαυτους μας  σχετικα με το αν ειναι  ετσι η αλλιως. Η διοδος που οδηγει στον κοσμο των σαμανων  ανοιγει μονο αφου  ο πολεμιστης  εχει μαθει  να σταματα  τον εσωτερικο  του διαλογο.
Η  αλλαγη  της  αντιληψης  μας για τον κοσμο  ειναι   η ουσια του  σαμανισμου.Και ο σταματημα του  εσωτερικου μας διαλογου ειναι ο μονος τροπος για να το επιτυχουμε. Οταν  ενας πολεμιστης  μαθαινει  να σταματα τον εσωτερικο  διαλογο, ολα  γινονται   δυνατα   και τα πιο παραδοξα σχηματα γινονται προσιτα.


ΚΑΡΛΟΣ    ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ
Αποσπασματα  απο τις  Ιστοριες   Δυναμης